,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2023. február 2., csütörtök

~ MAJONÉZES ÉDESBURGONYASALÁTA ~



 »HOZZÁVALÓK«
- 2 közepes édesburgonya, 2 - 3  fej lilahagyma
- 1 kukorica konzerv
- 2 dl majonéz, kb 1 dl tejföl, aprított petrezselyem 
- só, bors, mustár vagy citromlé, pici cukor

  • A megpucolt édesburgonyát felkockázzuk és enyhén sós vízben roppanósra főzzük. A hagymát tetszőlegesen felszeleteljük ( lehet kockára vagy karikára ) majd enyhén sózzuk és állni hagyjuk. 
  • Egy tálban simára keverjük a majonézt a tejföllel, majd hozzákeverjük a lecsepegtetett kukoricát, a  hagymát, a petrezselymet és ízlés szerint ízesítjük, ezután hozzáforgatjuk a kihűlt édesburgonyát.
  • A salátát lefedve pár órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Sültek, vagdaltak mellé, vagy csak magában fogyasztjuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése