»HOZZÁVALÓK«
- 2 közepes édesburgonya, 2 - 3 fej lilahagyma
- 1 kukorica konzerv
- 2 dl majonéz, kb 1 dl tejföl, aprított petrezselyem
- só, bors, mustár vagy citromlé, pici cukor
- A megpucolt édesburgonyát felkockázzuk és enyhén sós vízben roppanósra főzzük. A hagymát tetszőlegesen felszeleteljük ( lehet kockára vagy karikára ) majd enyhén sózzuk és állni hagyjuk.
- Egy tálban simára keverjük a majonézt a tejföllel, majd hozzákeverjük a lecsepegtetett kukoricát, a hagymát, a petrezselymet és ízlés szerint ízesítjük, ezután hozzáforgatjuk a kihűlt édesburgonyát.
- A salátát lefedve pár órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Sültek, vagdaltak mellé, vagy csak magában fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése