,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2023. február 9., csütörtök

~ CIRMOS CSIGAKALÁCS ~




»HOZZÁVALÓK«
- 60 dkg liszt, 3 dkg friss élesztő, 1 tk cukor, 10 dkg porcukor
- 1 mk só, 70 ml étolaj, 1 tojássárgája
- kb 3 , 5 dl tej, 2 ek kakaópor

  • Az élesztőt 1 dl langyos tej és a cukor keverékében felfuttatjuk. A lisztet a robotgép üstjébe szitáljuk, hozzákeverjük a sót, a porcukrot, hozzáöntjük a felfutott élesztőt, az olajat, a tojássárgáját, a tejet és ruganyos tésztává dagasztjuk.
  • A tésztát 1 / 3 - 2 / 3 - ad részre osztjuk, a nagyobbik részt visszatesszük a robotgép  üstjébe, és összedolgozzuk 1 ek kakaópor és 1 ek tej keverékével.  Ezután a tésztát kettévésszük, az egyik tésztarészt ismét visszatesszük az üstbe, hozzáadunk 1 ek tejet és 1 ek kakaóport és az egészet összedolgozzuk.
  •  A világos tésztát kistányér nagyságúra lapítjuk, megkenjük vízzel, ráhelyezzük a világosabb kakaós tésztát, ezt is lekenjük vízzel és ráhelyezzük a sötétebb tésztát. Letakarva kb 45 percig kelesztjük.
  • Az egymáson levő tésztát 35 * 55 cm - es nagyságúra kinyújtjuk, lekenjük vízzel és a hosszabbik oldal mentén feltekerjük, majd a  rúdból 15 egyenlő szeleteket vágunk. A csigákat a képen látható módon elhelyezzük egy kb sütőpapírral bélelt formába ( 11 * 28 cm ) és további 1 órán át kelesztjük. 
  • 180 °C - ra melegített sütőben, szép pirosra sütjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése