»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 40 dkg liszt
- 20 dkg hideg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak sütőpor ( 12 g )
- 1 citrom reszelt héja
- 4 tojássárgája
- kb 2 - 3 ek tejföl
Töltelék :
- 2 tasak epres pudingpor
- 5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 2 dl tejföl
- 4 tojásfehérje
- csipet só
- 25 dkg eper + 3 ek cukor
- A tésztához összevegyítjük a száraz hozzávalókat, majd elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojássárgáját és annyi tejfölt, hogy összeálljon a tészta. Az egészet összegyúrjuk és fóliába tekerve legalább 40 percre hűtőbe tesszük.
- A megtisztított epret feldaraboljuk, majd a cukorral együtt egy lábasba tesszük és sűrűre főzzük.
- A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, a pudingport a cukorral együtt megfőzzük a tejben, még forrón hozzákeverjük a tejfölt az eperpürét és óvatos mozdulatokkal hozzáforgatjuk a tojáshabot.
- A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy 20 * 30 cm - es tepsibe sütőpapírt fektetünk.
- A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik részt a tepsibe nyújtjuk, az alját villával megszurkáljuk és elsimítjuk rajta a habos tölteléket, ezután a másik kinyújtott tésztalapot ráborítjuk a krémre. A tetejét villával megszurkáljuk és kb 35 - 40 perc alatt megsütjük.
- A kihűlt süteményt felszeletelve, porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése