Tészta :
- 50 dkg liszt, 25 g friss élesztő, 1 mk só, 5 dkg porcukor
- 1 tojássárgája, 50 ml étolaj, kb 3 dl langyos tej
töltelék :
- 5 dkg puha vaj, 12 dkg barnacukor
- 1 ek őrölt fahéj
mázhoz :
- 150 ml tej, 7 dkg cukor
- A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, majd letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük.
- Ha a tészta megkelt, 30 * 40 cm - es nagyságúra nyújtjuk, majd elkenjük rajta a vajat és megszórjuk a cukros fahéjjal. Ezután a hosszabbik oldala mentén feltekerjük úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön és így hagyjuk kb 10 percig pihenni, majd a tésztahengert 10 egyforma szeletekre vágjuk.
- A szeleteket a képen látható módon középen 3 / 4 - ed részig bevágjuk, a két félt pedig mindkét oldalra széthajtjuk. A csigákat sütőpapírral fedett tepsibe rakjuk és 30 perc kelesztés után, 180 °C - ra melegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.
- A mázhoz a tejet a cukorral egy vastagabb falú lábasba öntjük és addig gyöngyöztetjük, amíg besűrűsödik, majd a sütőből kivett csigákat azonnal meglocsoljuk vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése