»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 2 tojás, 18 dkg porcukor, csipet só
- 50 ml étolaj, kb 2 dl tej, 1 tk sütőpor
- 20 dkg darált mák, 18 dkg liszt
1 citrom reszelt héja, 1 ü meggybefőtt
krém :
- 2 tasak vaníliás vagy tejszín ízű pudingpor
- 4 ek cukor, 1 tasak vaníliás cukor
- őrölt fahéj / szegfűszeg - ízlés szerint ( elhagyható )
- a meggybefőtt leve, víz
- A meggyet lecsepegtetjük, a levét felfogjuk és kb 10 - 12 szemet félreteszünk. A tésztához a tojást a porcukorral egy fakanállal kikeverjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet, a mákot és a sütőporos lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt kb 18 * 25 cm - es tepsibe simítjuk, a tetejét pedig kirakjuk meggyel. 180 °C - ra melegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.
- Ha a tészta megsült teljesen kihűtjük és egy éles vagy recés késsel lapjában kétté vágjuk.
- Tipp : a tésztát megsüthetjük két külön lapnak is, így nem kell a vágással bajlódni.
- A krémhez a meggyléhez annyi vizet öntünk, hogy 5 dl legyen. A félretett meggyet 2 dl meggylével összeturmixoljuk, ízesítjük és simára keverjük benne a pudingport. A maradékot felforraljuk, hozzáöntjük a pudingos keveréket és krémmé főzzük. Még forrón az egyik lapra kenjük, majd ráborítjuk a másik lapot és hagyjuk 2 - 3 órán át dermedni.
- Porcukorral megszórva felkockázva kínáljuk.
Forrás : Nosalty
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése