»HOZZÁVALÓK«
- 20 dkg finom liszt, 20 dkg kenyérliszt
- 1 / 2 ek só, 1 tk kurkumapor, 2 dkg friss élesztő, 1 tk cukor, 5 dkg lágy vaj
- kb 5 - 6 aprított medvehagymalevél
- kb 3 dl langyos tej
- Kevés tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
- A liszteket a sóval, kurkumával és a medvehagymával összekeverjük, hozzáöntjük a felfutott élesztőt és annyi tejet hogy lágyabb tésztát kapjunk, majd beledolgozzuk a vajat is. Alaposan kidagasztjuk és a duplájára kelesztjük.
- Ha a tészta megkelt, kétfelé osztjuk, majd mindkét részt kigömbölyítjük és 15 percig pihentetjük, ezután a kezünkkel oválisra lapítjuk, a hosszanti oldalánál fogva feltekerjük és hosszúkás formára sodorjuk. ( kb 32 cm )
- A tésztát sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 20 percig még kelesztjük, majd a tetején pár mélyedést vágunk. Vízzel lespricceljük és 200 °C - ra melegített sütőben, szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése