»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 50 dkg liszt, 25 g friss élesztő, 3 ek porcukor, 15 dkg hideg vaj, csipet só
- 3 tojássárgája, 125 g natúr joghurt, kb 150 ml langyos tej
Töltelék :
- 3 tojásfehérje, csipetnyi só, 10 dkg cukor, 1 ek vaníliás cukor
- 10 dkg darált dió, 3 ek instant kávé
- A tésztához 1 dl langyos tej és 1 tk cukor keverékében felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a felfutott élesztőt, a joghurtot, a tojások sárgáját és még annyi tejet, hogy összeálljon a tészta. Jól összegyúrjuk és kb 60 percig kelesztjük.
- A tojásfehérjét a sóval elkezdjük habbá verni, amikor már félig felverődött, kanalanként hozzászórjuk a cukrot és kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a diót.
- A tésztát 3 gombócra osztjuk és egyenként 20 * 30 cm - es lappá nyújtjuk. Az egyik lapot sütőpapírra helyezzük, megkenjük a dióshab 1 / 3 - ával, megszórjuk kevés kávéval és ráhelyezzük a másik tésztalapot, ezt is lekenjük a diós habbal és megszórjuk kávéval.
- A harmadik lapot is megkenjük a megmaradt habbal, megszórjuk kávéval és a hosszabbik oldal mentén 2 / 3 - ig behajtjuk, ráhatjuk a másik részt és ezt helyezzük a két egymásra helyezett megkent tészta közepére. Az üres részt egy éles késsel felcsíkozzuk és egyesével ráhajtogatjuk a tészta tetejére. A kalácsot a sütőpapírral együtt a formába helyezzük és 30 percig kelesztjük.
- 180 °C - ra melegített sütőben, kb 40 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése