,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2023. március 6., hétfő

~ ROZSOS BURGONYAPÜRÉS POGÁCSA ~



 »HOZZÁVALÓK«
- 30 dkg világos rozsliszt, 20 dkg liszt
- 2 tk só, 25 g friss élesztő, kb 20 - 25 dkg maradék burgonyapüré
- 1 tojássárgája, 1 tk cukor, 1 dl langyos tej, 50 ml étolaj
- kb 15 dkg langyos tejföl
- 1 tojás - a kenéshez

  • Az élesztőt a tej és a cukor keverékében felfuttatjuk, a kétféle lisztet, a sóval  összevegyítjük, majd elmorzsoljuk benne a burgonyapürét, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat, a tojássárgáját és a tejfölt. ( lehet több vagy kevesebb ) Alaposan összegyúrjuk, majd a tésztát a duplájára kelesztjük.
  • Ha a tészta megkelt, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, egy éles késsel berácsozzuk és egy 4 cm - es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. 
  • A pogácsákat sütőpapírrral bélelt tepsibe rakjuk és 30 percig kelesztjük. Ezután lekenjük a tetejüket felvert tojással és 180 °C - ra melegített sütőben, kb 20 - 25 perc alatt megsütjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése