,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2023. április 5., szerda

~ VENDÉGVÁRÓ PIZZÁS POGÁCSA ~




 
 »HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg liszt, 15 g só, 1 tk cukor
- 25 g friss élesztő, 1 dl tej, kb 150 g tejföl
- 1 tojás, 15 dkg margarin, 1 tojás
- 20 dkg reszelt sajt 
kenéshez :
- 1 tubus pizzakrém ( 160 g ) a házi még jobb 
- 1 ek szárított bazsalikom

  • A tésztához a tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, hozzámorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. 
  • A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a sajtot, a felfutott élesztőt, a tojást és annyi tejfölt hogy összeálljon a tészta. Jól kidolgozzuk, majd letakarva, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.
  • Ha a tészta megkelt lisztezett deszkára borítjuk ujjnyni vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk és elkenjük rajta a pizzakrém felét, megszórjuk 1 / 2 ek bazsalikommal és hajtogatjuk :  a felső részt középig behajtjuk, ráhajtjuk az alsó részt, ezután a tésztát balról középre hajtjuk, jobbról pedig aláhajtjuk egy S alakot képezve. Letakarva 20 percig pihentetjük.
  • Ezután ismét kinyújtjuk, rákenjük a pizzakrém felét, rászórjuk a bazsalikomot, majd ismét a fent leírt módon meghajtjuk. 20 percig pihentetjük.
  • A tésztát ujjyni vastagságúra kinyújtjuk és kerek vagy négyzetes kiszúróval kiszaggatjuk. A megmaradt tésztát összegyúrjuk, egyszer meghajtjuk és kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, a tetejüket megszórjuk sajttal és addig pihentetjük, amíg a sütő 180 °C - ra melegszik. 20 - 25 perc alatt  szép pirosra sütjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése