Tészta :
28 dkg liszt, 2 ek porcukor, 1 / 2 kk só
- 5 - 5 dkg vaj és zsír
- 10 g friss élesztő
- 1 dl tejföl, 1 tojássárgája
- 1 tojás - a kenéshez
Töltelék :
- 25 dkg darált dió, 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja, 1 kk őrölt fahéj
- 10 dkg cukor, 2 ek baracklekvár
- kb 150 ml tej
- A tésztához a tejfölt meglangyosítjuk, hozzákeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. A lisztet összevegyítjük a sóval, porcukorral, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne a vajat és a zsírt. Ezután hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojássárgáját és összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük, amíg elkészül a töltelék
- A töltelékhez a tejet felforraljuk, a dióhoz hozzákeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, a citromhéjat, a lekvárt és leforrázzuk a tejjel. Alaposan összekeverjük és hagyjuk kihűlni.
- A tésztát kb fél cm - es nagyságúra kinyújtjuk és egy 8 cm - es átmérőjű hullámos szélű kiszúróval 12 db - ot szaggatunk belőle, majd elhelyezzük a kivajazott muffinforma mélyedéseibe és betöltjük a töltelékkel. A megmaradt tésztából pillangókat szúrunk és rátesszük a töltelékre . A tészta tetejét lekenjük tojással és 20 percig még kelesztjük, majd sütés előtt mégegyszer átkenjük, ezután 180 °C ra melegített sütőben, kb 25 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése