Sárga piskóta :
- 3 tojás, 3 ek cukor, 3 ek liszt, 1 / 2 mk sütőpor
Kakaós piskóta :
- 3 tojás, 3 ek cukor, 1 ek liszt, 2 ek kakaópor
- 1 / 2 mk sütőpor
Krém :
- 1 tasak puncs ízű pudingpor, 3 dl tej
- 12 dkg lágy vaj, 12 dkg porcukor, 2 ek rumaroma
- A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy hagyományos gáztepsibe sütőpapírt vágunk, 2 db nagy habzsákot előkészítünk.
- A sárga piskótához a tojást a cukorral habosra, fehéredésig verjük, ezután hozzászitáljuk a sütőporos lisztet és óvatosan a masszához forgatjuk.
- A kakaós masszát is ugyanúgy elkészítjük mint a sárgát, majd mindkét masszát habzsákokba szedjük és átlósan, felváltva egyenletes csíkokat húzunk belőle a papírra. Ezután betesszük a sütőbe és kb 15 perc alatt megsütjük.
- A megsült piskótát tiszta konyharuhára, vagy sütőpapírra borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és a ruhával / sütőpapírral együtt feltekerjük.
- A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport, majd kevergetve kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a pudingot, az aromát és az egészet simára keverjük.
- A piskótát kitekerjük, elkenjük rajta a krémet, majd visszatekerjük és sütőpapírba csomagolva hűtőben dermesztjük. Porcukorral leszórva, vagy aki szeretné olvasztott csokoládéval is bevonhatja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése