HOZZÁVALÓK
1 / 2 kg túró, 2 dl tejszín, 5- 6 ek porcukor, 1 cs, vaníliás cukor, 1 citrom leve és reszelt héja, 1 cs zelatin fix,
3 db nektarin
A túrót áttörjük, ízesítjük, a barackokat kisebb kockára vágjuk és hozzákeverjük a túróhoz. A tejszínt felverjük és lazán beleforgatjuk a zselatinnal együtt, a barackos túróhoz. Vízzel kiöblített formákba töltjük és hűtőbe tesszük.
BARACK ÖNTET :
4 ek cukrot 1 , 5 dl vízzel és fél dl barackpálinkával sűrű sziruppá főzünk. 3 db nektarint felkockázunk és a sziruphoz adjuk, kis lángon pár percig főzzük . Kevés vizben 1 tk étkezési keményítőt simára keverünk és besűrítjük a barackos szirupot.
A formákból kiborítjuk a megdermedt túrókrémet és fogyasztás előtt meglocsoljuk az öntettel.
Csak azt tudom mondani,hogy csodás! A teritőd meg mese szép:)
VálaszTörlésKöszönöm Böbe! A terítőt saját magam vartam.
TörlésInycsiklandozo
VálaszTörlés