Aki szereti a kissé pikánsabb kesernyés ízvilágot, annak ez az egybensült sertéshús telitalálat.
Datolya és citrom a húshoz? - kissé szokatlan, de annál finomabb, mintsem azt gondolnánk. Köretként a nálunk népszerű, rizspogácsát készítettem mellé.Amíg sült a hús, a köret is elkészült és pompás ebédet szolgálhattam fel a családomnak.
HOZZÁVALÓK
- kb 80 dkg sertéscomb
- 1 fej fokhagyma
- 2 nagy lilahagyma
- 3 citrom
- 20 dkg datolya
- sertésfűszersó
- só, bors - szükség szerint
- pár ek sertészsír
- 1 dl fehérbor
- A megmosott, leszárított húst jól bedörzsöljük kevés olajjal elkevert fűszerkeverékkel és így hagyjuk pár óráig. De legjobb, ha egész éjszaka pácolódik.
- Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és hirtelen kérget sütünk a hús minden oldalára.
- Egy nagyobb tepsibe tesszük, mellérakjuk a gerezdjeire szedett fokhagymát és a nagyobb cikkekre vágott hagymát.
- Majd kb 1 dl olvasztott zsírral meglocsoljuk.
- Előmelegített 170 fokos sütőben, fóliával letakarva süssük legalább háromnegyedóráig.
- A citromokat jól megmossuk és héjastul kisebb darabokra vágjuk, a datolyát kimagozzuk és felhevített serpenyőben, zsíradék nélkül együtt jól átpirítjuk.
- Majd a háromnegyedórás sütés után hozzátesszük a húshoz és ráöntjük a bort is. Fóliával letakarva addig sütjük amíg a hús omlós és puha nem lesz.
- A sütés végén levesszük a fóliát és rápirítunk a pecsenyére.
RIZSPOGÁCSA
A receptért katt ide:
JÓ ÉTVÁGYAT !
Jöttem, láttam, enném :) Nagy jókat alkotsz, úgyhogy Én is a követőd lettem :)
VálaszTörlésÜdv: Zsuzsi
Jol nez ki , hamarosan kiprobalom .
VálaszTörlésEz annyira sikeres nálunk! Mindenki imádja, a múltkor a csaladi ebédnél is sztár volt! Szóval köszikösziköszi ezt az isteni receptet! 🌷
VálaszTörlésEz annyira sikeres nálunk! Mindenki imádja, a múltkor a csaladi ebédnél is sztár volt! Szóval köszikösziköszi ezt az isteni receptet! 🌷
VálaszTörlés