,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. április 23., kedd

KARAMELLMÁZAS, CSOKIS KUGLÓFOCSKÁK




Egyszerű csokis - kakaós mini kuglófok, lágy karamellel meglocsolva. A húsvéti csokitojások és nyuszifigurák (mert mindig túlvásárolom magam belőlük - és még kaptak is bőven a család férfi tagjai ) eltüntetésére igazán jó ötlet ez a csokis édesség. Pillanatok alatt összekeverhető és a sütése sem tart negyedóránál tovább. 



HOZZÁVALÓK

 ( kb 12 darabhoz )
- 20 dkg liszt
- 1 / 2 cs sütőpor
- 10 dkg ét vagy tejcsokoládé - lereszelve
- 10 dkg porcukor
- 1 púpozott ek kakaó
- 2 db tojás
- 10 dkg olvasztott vaj
- fél dl tejföl
- 1, 5 dl tej
MÁZ
- 1 bögre cukor
- 1, 5 dl tejszín

- A száraz és a nedves hozzávalókat külön - külön összekeverjük.
- Majd a két edény tartalmát, fakanállal csak úgy lazán jól összevegyítjük.
- A sűrű masszát egy nylon zacskóba töltjük, az egyik sarkát levágjuk úgy 1 cm szélesen és a masszát, belenyomjuk az előre kivajazott, lisztezett formába.
- Előmelegített 180 °C - os sütőben kb 15 percig sütjük.
- Sütés után rácsra szedjük és megvárjuk míg kihűl.
- A mázhoz megkaramellizáljuk a cukrot és amikor már szép barna, kis adagokban hozzáöntjük a tejszínt.
- Kis lángon addig forraljuk, amíg kicsit besűrűsödik, és rácsurgatjuk a sütikre.



4 megjegyzés:

  1. Ezek gyönyörűek!!!
    És még a vacsora is odébb van :)

    VálaszTörlés
  2. Most totál felcsigáztál! Mit nem adnék egy-két darabért...

    VálaszTörlés
  3. Csodás kuglófok és csodás fotók! :)

    VálaszTörlés
  4. Fincsin hangzik, ki fogom próbálni :)

    VálaszTörlés