Igazán finom és laktatós ételt készítettem, amolyan rakott krumpli félét, zöldbabbal, - csak serpenyőben.
Ízesített, snidlinges tejföllel gazdagon meglocsolva, kiváló étel ebédre, vagy akár vacsorára a családnak - nem is beszélve arról, hogy gyorsan kész van. Enyhén csípős, házi kolbásszal készült, amit mi nagyon szeretünk.
HOZZÁVALÓK : - 1 szál füstölt kolbász, 3 - 4 db tojás, 1 doboz konzerv ceruzabab, 1 kg apróbb burgonya, 2 - 3 fej lilahagyma, só, bors, 2 - 3 gerezd fokhagyma
ÖNTET : tejföl, aprított snidling, só, bors
- A tojásokat keményre főzzük.
- A babot lecsepegtetjük.
- Egy serpenyőben vajon megfonnyasztjuk a karikára vágott lilahagymát, ízesítjük sóval borssal, zúzott fokhagymával, majd rádobjuk a lecsöpögtetett ceruzababot. Jól átpároljuk majd kiöntjük egy tányérra.
- Az előzőleg használt serpenyőben, megpirítjuk a kolbászkarikákat.
- A krumplik héját eltávolítjuk, negyedeljük.
- Végül minden hozzávalót beborítunk a serpenyőbe és együtt jól átpirítjuk.
- A tojásokat megpucoljuk, négyfelé vágjuk és fogyasztáskor helyezzük a tányérra.
- Fűszeres tejföllel, meglocsolva fogyasztjuk.
Jó Étvágyat !
Ez szép is(nagyon), elképesztően guszta és a kedvencem is!
VálaszTörlésRakott krumpli ez a javából! :)
Nagyon tetszik ez az expressz változat. Fokhagymás babbal készítve még nem találkoztam vele, de biztos, hogy csak emeli az élvezeti értékét. Gyors, egyszerű és nagyszerűűűűű!
VálaszTörlésEz egy igazi finom egytálétel! ;-)
VálaszTörlés