Megint egy medvehagymás recept. Ma a piacon rengeteg medvehagymát árultak, hoztam is haza egy pár köteggel. Délutánra el is készült ez a finom, krémes rágcsálnivaló. A napon kelesztettem a tésztát s amíg kelt, addig egy kis fűnyírással töltöttem az időt.
Jól bevált kelt tészta, napraforgómaggal a tetején, a közepén pedig lágy medvehagymás sajtkrém.
Puha, ízletes, csak ajánlani tudom.
»HOZZÁVALÓK«
TÉSZTA :
- 60 dkg liszt, 25 g friss élesztő, 1 / 2 ek só, 1 tojás
- 50 ml étolaj, kb 3 dl langyos tej
TÖLTELÉK:
- 3 db ( 30 dkg ) tömlős natúr sajtkrém
- 1 csokor medvehagyma
tetejére :
- 1 tojás, reszelt sajt, napraforgómag
- - A tészta hozzávalóit a szokásos módon bedagasztjuk, a duplájára kelesztjük. A medvehagymát összeaprítjuk és kikeverjük a sajtkrémmel, aki szeretné ízesítheti még sóval.
- Amikor a tészta megkelt háromfelé vesszük, téglalap alakúra kinyújtjuk és megkenjük a sajtkrémmel, ezután feltekerjük és egy éles késsel kisebb trapézalakokra vagjuk.
- Sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk és hagyjuk pihenni még félóráig.
- A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, a tekercseket lekenjük enyhén felvert tojással, megszórjuk sajttal és maggal. Sütőbe toljuk és szép pirosra sütjük.
Isteni! :))
VálaszTörlésNagyon jól néznek ki, nagyon szépek!
VálaszTörlésNagyon guszták, úgy kínálják magukat, ha tudnék, ki is kapnék egyet-kettőt a kosárkádból! :)
VálaszTörlésNagyon guszta!
VálaszTörlésKöszönöm lányok:)
VálaszTörlésGyönyörűek Judit! :)
VálaszTörlésKöszönöm Éva:)
TörlésJudit! Nagyon szépek a hajtoványok és ezek a képek...el vagyok ájulva :)
VálaszTörlésSzia! Gyönyörűek! Jól értem, hogy 3lapot kérnék meg?
VálaszTörlésAz 1csomag élesztő az szárított vagy friss.
Köszönöm előre is a válaszod.
Az élesztő friss 50 g , a tésztát háromfelé osztjuk.
TörlésKöszönöm szépen!
VálaszTörlésMa én is megsütöttem, nagyon finom 😘
VálaszTörlés