Friss, ropogós kifli, egyenesen a sütőből. Tegnap reggelire sütöttem ezt a kiflit, mire felkeltek a gyerekek - ünnep lévén a kelleténél tovább lustálkodtak - így volt időm elkészíteni nekik. Egy pohár tejjel, vajjal, lekvárral megkenve kiváló reggeli volt, a kicsit pikánsabb ízével, mint a hagyományos társai. A tésztából zsömlét is gömbölyíthetünk és keresztalakban bevágva a tetején süssük meg.
HOZZÁVALÓK
- 30 dkg kenyérliszt
- 30 dkg rétesliszt
- 1 cs élesztő
- 1 ek só
- 4 ek olaj
- kb 3 - 3 , 5 dl tej + víz keveréke - fele - fele arányban
- 1 tk cukor
MÁRTOGATÓ LÉ
- 1 l víz, 2 tk szódabikarbóna, 1 tk só
- Ha megkelt, 12 részre osztjuk és gömbölyítjük.
- Mindegyik darabot oválisra nyújtjuk és feltekerjük, majd hagyjuk pihenni legalább 20 percig.
- A vizet felforraljuk a szódabikarbónával, a sóval, és egyenként a lobogó vízbe mártjuk a kifliket, kb fél percre.
- Lecsöpögtetve, sütőpapíros tepsibe rakjuk.
- Tetejüket éles késsel bevagdossuk és legalább még félóráig kelesztjük.
- Előmelegített 200 fokos sütőben megsütjük.
Nagyon jó! Guszták!
VálaszTörlés