Gyorsan elkészíthető és ebben a jó időben hidegen fogyasztva, tiszta felüdülés. Több blogon is találkoztam már vele, lehet kerek, kocka ill. téglalap alakúra is készíteni. Az alapötlet itt. De a végül Évinél láttam hogy meggyet is tett a gesztenyére és így talán még finomabb.
A szeletelés nem lett a legjobb, mert még várnom kellett volna vele, hogy kellően megdermedjen, de már a gyerekek nem bírták kivárni, hogy megkóstolják.
HOZZÁVALÓK ( 22 cm -es tortaformához )
Alaphoz
- 2 cs gesztenyepüré ( 50 dkg )
- 20 dkg daráltkeksz
- 5 dkg olvasztott vaj
- fél dl rum
- egy üveg meggybefőtt
KRÉMHEZ
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 6 - 7 ek porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 tk vaníliaaroma
Díszítés
- 3 dl Hulala tejszín
- 1 cs habfixáló
- 1 tábla ét vagy tejcsokoládé
- Az alaphoz az összes hozzávalót jól összegyúrjuk és belenyomkodjuk a tortaforma aljára.
- Eloszlatjuk rajta a lecsöpögtetett meggyet is.
- A krémhez, a tejből és a pudingból sűrű krémet főzünk és kihűtjük.
- A vajat habosra kikeverjük a cukorral, ízesítjük a vaníliával, majd a kihűlt pudingkrémmel összekeverjük.
- A krémet rásimítjuk az alapra.
- A tejszínből kemény habot verünk és rákenjük a krémre.
- Csokoládéreszelékkel és csokicseppel díszítjük.
Itt is vagyok:))
VálaszTörlésGyönyörű a blogod és tetszenek a receptek is.
Azt hiszem jövök máskor is nézelődni, ha nem bánod?
Mónika,örülök neked:) - és persze, hogy jöhetsz!!!
TörlésEz ismételten nagyon szép desszert és mentem is-ilyen sütés nélkülieket hozhatsz még bőven! :D
VálaszTörlésVan még a tarsolyomban jópár:)- csak idő, idő, idő . . . kérdése.
TörlésÉn is ki fogom próbálni ezzel a meggyes változattal is!
VálaszTörlésKatika, nem fogod megbánni, mert tényleg nagyon finom:)
TörlésNagyon jó, főleg meggyel! Itt a nyár lassan, kellenek a sütés nélküli finomságok:-)
VálaszTörlésEbben, tényleg egyet értek, most már jöhetnek a könnyed, lágy desszertek, pohárkrémek,gyümölcskelyhek és fagylaltok:)
TörlésÉn se bírtam volna várni vele...
VálaszTörlésHát ezzel nem is lehetett!!!
TörlésMár régóta el szeretném készíteni...most már biztosan nekiállok! :)
VálaszTörlésGuszta, igazán fincsi lehet! :)
VálaszTörlés