Egy nagyon egyszerű sajtkészítési eljárás. A receptet Hajni Zoliéknál találtam, nagyon megtetszett és gondoltam elkészítem, egy kicsit fűszeresebb változatát.
HOZZÁVALÓK
- 1 l zsíros ( 3 , 5 % ) tej
- fél kg túró
- 1 tojás
- 6 dkg vaj
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 tk só
- petrezselyemzöld
- snídling
- pritaminpaprika
- 1 gerezd fokhagyma, reszelve
- A túrót a tejjel felfőzzük, majd sűrű szitán lecsöpögtetjük.
- A fűszernövényeket apróra vágjuk.
- A masszát egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a sókat és a vajat.
- Kb 10 percig főzzük, majd hozzákeverjük a fűszereket is.
Egy folcpakkal kibélelt műzlis edénykébe öntjük és hagyjuk kihűlni.
- Ha kihűlt, kiborítjuk és hűvös helyen hagyjuk másnapig száradni.
Nálad is nagyon guszta, ideje lesz nekem is elkészíteni, fincsinek látszik! :)
VálaszTörlésMár én is szemeztem ezzel a sajttal, talán hétvégén kipróbálom. Nagyon finomnak tűnik a fűszerezésed!
VálaszTörlésIgen tetszetős sajtot készítettél-nagyon szeretjük az ilyesfajta étkeket! :) :) :)
VálaszTörlésNemrégen fedeztem fel Hajni Zoliék receptjét, már mondtam is nekik, hogy tutira ki fogom próbálni. Most újra eszembe juttattad, hétvégén lehet neki is állok. :)Csodás képeket készítesz, ez is nagyon guszta lett !
VálaszTörlésÉn is szoktam házi készítésű sajtot készíteni, de így még nem csináltam. Kifogom próbálni, mert nagyon guszta a képeken. És biztos finom is.
VálaszTörlésGyönyörű a fotón! Örülök, hogy elkészítetted! Remélem ízlett:-)
VálaszTörlésKöszönöm mindenkinek!
VálaszTörlés