Gondolom sokan szeretik a csirkemájat. Számtalan variációban elkészíthető, én mégis csak úgy egyszerűen nyakon öntöttem tejszínnel. A könnyed tészta ebéd, a kellemesen citrusos ízével és a piritott magokkal igazán finom ízkavalkád.
HOZZÁVALÓK
- fél kg csirkemáj
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 3 dl főzőtejszín
- 1 kis konzerv zöldborsó, vagy mélyhűtött
- csirkefűszersó
- petrezselyemzöld
- 1 citrom reszelt héja
- olívaolaj
- napraforgó, - szezám és tökmag
- 30 dkg spagetti
- Kevés olajon megfonnyasztjuk a felkockázott hagymát és megpirítjuk rajta a csirkemájat.
- Ízesítjük fűszersóval, belereszeljük a fokhagymát és a citrom héját.
- Hozzáöntjük a tejszínt és még pár percig főzzük, ekkor rászórjuk a petrezselyem zöldjét is.
-Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, beleszórjuk a magokat és a borsót, majd a spagettit is .
- Jól összerázzuk és pár percig pirítjuk.
- A tejszínes csirkemájjal tálalhatjuk is.
Jó Étvágyat !
A pirított magokkal nagyon finom lehet, kipróbálós! :)
VálaszTörlés