Azonkívül, hogy egyik kedvenc borom a rozé, szeretek vele kisérletezni is, mint ahogy most tettem ennek a sütinek a krémjének az elkészítésénél.
HOZZÁVALÓK
- 25 dkg zabkeksz, 15 dkg olvasztott vaj
Szilvaszósz
- fél kg magozott szilva, 3 ek cukor, kb 1 , 5 dl félédes rozé, őrölt fahéj, szerecsendió
Krém
- 4 dl tej, 3 ek cukor, 1 cs vaníliás pudingpor, fél tasak zselatin fix
Díszítés
- 3 dl tejszín, szilvaszósz
ELKÉSZÍTÉS
- A kekszet törjük össze és keverjük össze az olvasztott vajjal.
- Egy kapcsos tortaforma ( 21 cm ) aljába egyenletesen nyomkodjuk bele majd tegyük hűtőbe.
- A cukrot karamellizáljuk meg, öntsük hozzá a bort, a szilvadarabokat és főzzük sűrűre
- Készítsük el a pudingot.
- A szilvaszószból tegyünk félre egy keveset, a többit pedig keverjük el a pudinggal, hagyjuk kihűlni.
- Végül keverjük bele a zselatin fixet is, majd simítsuk el a kekszes alapon.
- Díszítsük felvert tejszínnel és szilvaszósszal.
De szép, megkóstólnám:)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik:)
TörlésGyönyörű és biztos nagyon pikáns az íze! Szívesen elfogadnék most egy szeletet! (Y)
VálaszTörlésSzívesen küldenék:))
TörlésIgazán különleges és szép! Az meg már csak hab a tortán, hogy még sütni sem kellett.
VálaszTörlésKöszönöm :) - személy szerint nagyon szeretem az ilyen gyors sütiket, de gondolom sokan vannak ezzel így.
TörlésDe jó néz ki! Szívesen megkóstolnám :)
VálaszTörlésKöszi Erika! Próbáld ki, nem fogsz benne csalódni!:)
TörlésNem rajongok a szilváért, de ez olyan jól néz ki, hogy szívesen megkóstolnám :)
VálaszTörlésNagyon fincsi lehet a fahéjas-rozés krémmel, jól lehűtve igazán fincsi lehet! :) Gyönyörűen díszítetted, nagyon mutatós lett! :)
VálaszTörlés