Egy könnyed, rozéborban párolt csirkecombokat készítettem, amihez a köretet a hússal együtt párolódott karalábészeletek adták.
S mellé, egy pohár behűtött, finom rosé, igencsak jól esett.
HOZZÁVALÓK
- zsenge karalábé
- só, tarkabors
- 3 dl félszáraz rosé
- olivaolaj
- 1 ek vaj
- petrezselyemzöld
- A combokat tisztítsuk meg és filézzük ki.
- Sózzuk, borsozzuk majd egy serpenyőben kevés olívaolajon kb 20 - 25 perc alatt mindkét oldalát jól pirítsuk át.
- A karalábét hámozzuk meg, szeleteljük fel és enyhén sós vízben főzzük félpuhára.
- Szűrjük le és tegyük a csirkecombok mellé, öntsük hozzá a bort, adjuk hozzá a vajat és fedő alatt pároljuk még legalább félóráig, ezalatt szépen besűrűsödik a hússzaft is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése