,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. július 25., csütörtök

ROZÉBEN PÁROLT, KARALÁBÉS CSIRKECOMB



 Szeretek borokkal főzni és imádom az így elkészült  húsételeket, legyen az akár csirke, vagy marha.
Egy könnyed, rozéborban párolt csirkecombokat készítettem, amihez a köretet a hússal együtt párolódott karalábészeletek adták.
S mellé, egy pohár behűtött, finom rosé, igencsak jól esett.



HOZZÁVALÓK


- egész csirkecombok
- zsenge karalábé
- só, tarkabors
- 3 dl félszáraz rosé
- olivaolaj
- 1 ek vaj
- petrezselyemzöld






- A combokat tisztítsuk meg és filézzük ki.
- Sózzuk, borsozzuk majd egy serpenyőben kevés olívaolajon kb 20 - 25 perc alatt mindkét oldalát jól pirítsuk át.
- A karalábét hámozzuk meg, szeleteljük fel és enyhén sós vízben főzzük félpuhára.
- Szűrjük le és tegyük a csirkecombok mellé, öntsük hozzá a bort, adjuk hozzá a vajat  és fedő alatt pároljuk még legalább félóráig, ezalatt szépen besűrűsödik a  hússzaft is.



  














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése