,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. július 22., hétfő

MEDITERRÁN SALÁTA




 Gyorsan összedobható finom, üde saláta, amit akár önmagában, akár sült és - grillezett húsok, halak mellé is fogyaszthatunk. Így, ebben a melegben igazán jól is esik A pikánsságát igazán a jó sok citromlé, - ami szinte kiemeli a friss zöldségek ízét-  a fő ízt pedig a feta adja, a kellemes sós és lágy ízével.
Egy - két szelet fokhagymás olivaolajba mártogatott ciabattinával akár remek ebéd is lehet.
A salátát Hankka virtuális batyus partijára viszem, a részleteket pedig  itt találjátok.
  


HOZZÁVALÓK

- uborka
- vegyes színű kaliforniai paprika
- datolya cherryparadicsom
- saláta
- olivabogyó
- feta sajt
- só, bors
- citromlé
- olivaolaj



- Az uborkát a paprikát és a fetát vágjuk tetszés szerinti kockára vagy csíkokra.
- A paradicsomot vágjuk félbe, a salátát pedig tépjük össze.
- A zöldségeket tegyük egy salátástálba, sózzuk ( csak módjával ), borsozzuk, locsoljuk meg jócskán olivaolajjal, friss citrom levével és jól forgassuk össze.
- Végül tegyük rá a feldarabolt fetasajtot is.
- Fogyasztáskor még csöpögtethetünk rá friss citromlevet.






4 megjegyzés:

  1. Gyűlnek a finomságok a bulira:)) A salátás kanál csodás.

    VálaszTörlés
  2. Stop, stop! Ebből a salátából egy adag az enyém a bulin:-) nyamiiiii.....

    VálaszTörlés
  3. Milyen szép színes! :) Én is lefoglalok egy adagot a partin. :D

    VálaszTörlés
  4. Látom, milyen kapós a saláta, nem is csoda! :) Jó kis könnyed saláta, jól is esik ebben a melegben! :) Viszem a linket és köszönöm, hogy játszol velem! :)

    VálaszTörlés