Na jó, jó nem bekapcsolni a sütőt ! ! - de valahogy sütni támadt kedvem, s így már kora reggel kész is volt ez a nagyon egyszerű tortácska . Meg amúgy is volt egy zacskó túróm, nem akartam hogy megromoljon.
Kakaós kekszes alap, habos túróréteggel, mandulalikőrös karamellizált szilvával a tetején.
HOZZÁVALÓK
Alap : - 20 dkg győri édes kakaós keksz, 15 dkg olvasztott margarin
Krém : - fél kg túró, 1 citrom reszelt héja, 3 db tojás, 1 cs vaníliás cukor, 4 ek cukor
Gyümölcsréteg : - fél kg magozott szilva, 4 ek barnacukor, 1 dl amaretto
- A kekszet késes aprítóban összetörjük és az olvasztott margarinnal összekeverjük.
- Egy kapcsos tortaformát ( 22 cm ) kibélelünk sütőpapírral és belenyomkodjuk a kakaós kekszalapot.
- A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből pár csepp citromlével habot verünk.
- A túrót jól kikeverjük a többi hozzávalókkal és végül beleforgatjuk a fehérjehabot is.
- Rásimítjuk a kekszes alapra és előmelegített 160 fokos sütőbe toljuk.
- Kb 30 - 40 percig sütjük.
- Közben elkészítjük a karamellizált szilvát, amihez a cukrot megolvasztjuk és ha már szép karamell színt kapott, öntsük hozzá a likőrt.
- Tegyük hozzá a felezett szilvákat.
- Hagyjuk pár percig rotyogni, majd hűtsük ki és kanalazzuk a túrótortára.
Hát ez a torta gyönyörűséges! Imádjuk a túrótortát, sült túrótorta recreptem is van, de ezzel a karamellizált szilvával isteni lehet!
VálaszTörlésÉs művészi fotókat készítettél róla. :)
Gyönyörű lett! Ahogy elnézem megérte begyújtani érte a sütőt :)
VálaszTörlésKedves Judith!
VálaszTörlésSzeretnék beszélni veled Kifőztük-ügyben. Kérlek, keress meg a csilliviri@gmail.com címen!
Köszönöm szépen!
Viki
Egyszerűen gyönyörű...
VálaszTörlésEgyszerűen gyönyörű...
VálaszTörlés