Paradicsomos káposzta jó sok köménnyel és házi paradicsomlével készítve. Feltétként jöhetnek a különféle sülthúsok, vagdaltak, stb. , és mellesleg önmagában is nagyon finom, könnyű nyári étel, de jöhet bármikor és bármennyi. Igaz sokan nem szeretik - talán a káposzta puffasztó- vagy a paradicsom savas hatása miatt, vagy egyszerűen nem jön be ez az ízvilág, pedig nagyon finom és gyorsan el is készíthető.
Ma feltétként rizses húsgolyókat készítettem mellé.
RIZSES HÚSGOMBÓC
- fél kg darált sertéshús
- 1 tasak gyorsrizs
- 1 fej vöröshagyma
- pár gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- só, bors, ételízesítő
- őrölt koriander
- aprított petrezselyem
- A gyorsrizst, a dobozon leírtak szerint enyhén sós vízben megfőzzük, kihűtjük és a többi hozzávalóval jól elkeverjük.
- Hagyjuk pihenni legalább 1 órán át.
- Egy teflonserpenyőben kevés olajat hevítünk és kisütjük a húsgolyókat.
Jó Étvágyat !
Olyan étvágygerjesztő, hogy éhes lettem máris...
VálaszTörlésÉn is nagyon szeretem, nekem jöhet minden mennyiségben. Én a káposzta első főzővizét mindig leöntöm, akkor nem puffaszt. Nagyon szép a tálalás, szerintem még az is elcsábulna tőle, aki amúgy nincs barátságban vele.
VálaszTörlés