A hétvégén készült ez a könnyed , de mégis igen laktató töltött burgonya . Önmagában, salátával vagy akár grillhúsok mellé is ajánlom. Tulajdonképpen egy hagymás - baconös krumplipüré, amit visszatöltöttem a kivájt főtt burgonya helyére és megkoronáztam camemberttel, amit grillfokozaton ráolvasztottam a tetejére.
Tehát így készült :
- A burgonyát héjastul sós vízben megfőztem.
- Hagytam hűlni, majd kettévágtam és kiskanállal kiszedtem a közepét.
- A bacont zsírjára pirítottam, a végén beleszórtam a feldarabolt újhagymát is.
- A kivájt főtt krumplit összekevertem a hagymás - baconös keverékkel, lazítottam még tejföllel és vajjal.
- Ízesítettem sóval , tarkaborssal és beleszórtam az aprított petrezselymet is.
- Végül a masszát visszatöltöttem az üres krumplikba, mindegyik tetejére vágtam egy szelet camembertet és sütőbe téve meggrilleztem.
Imádom a receptjeidet. Ez is annyira nekem való!
VálaszTörlésKöszönöm Piroska:)
VálaszTörlésNálad is szeretek nézelődni, nagyon finomakat készítesz:))
Ezt ki kell próbálnom! Biztos finom lehet! Nagyon jó ötleteid vannak! :)
VálaszTörlésEgyszerű és nagyszerű, finom! :)
VálaszTörlés