,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. március 8., szombat

~ PIKK - PAKK , KEFÍRES - TÚRÓS POGÁCSA ~




Nem kell hajtogatni, keleszteni, gyorsan kész van és nagyon finom, omlós pogácsát kapunk. - én s.o.s. pogácsának is hívom, mert ha hirtelen vendégek toppannak be, vagy ha az esti filmhez valami rágcsálnivalót kívánunk, ez a recept tökéletes az ilyen alkalmakra. A tetejét akár sajttal , vagy különféle magvakkal is megszórhatjuk. Készíthetjük csak sima, vagy teljes kiőrlésű lisztből , vagy keverve, ahogy most én tettem.

» HOZZÁVALÓK «
- 25 dkg liszt
- 25 dkg tönkölyliszt
- 25 dkg sovány túró
- 25 dkg vaj
- só - ízlés szerint ( kb 15 g )
-  pár kanál kefír
- 1 tojás - a kenéshez
- szezámmag - a szóráshoz

- A sütőt melegítsük elő 180 °C - ra
- A liszteket vegyítsük el egymással és a sóval, morzsoljuk el  benne a vajat, majd adjuk hozzá a túrót is.
- Végül annyi kefírt adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
-  Nyújtsuk a tésztát kb 1 , 5 cm - es vastagságúra és szaggassunk, 4 - vagy 5 cm -es átmérőjű pogácsákat belőle.
- Rakjuk olajjal kikent tepsibe, a tetejüket kenjük le felvert tojással és szórjuk meg szezám vagy más maggal- ami éppen van.
- Toljuk a sütőbe és süssük szép pirosra.






1 megjegyzés:

  1. Még jó, hogy nincs előttem, mert én bizony meg pikk-pakkra eltüntetném. Nagyon hangulatosak a képek is.

    VálaszTörlés