»HOZZÁVALÓK«
- 30 dkg kenyérliszt
- 2 dkg friss élesztő
- 2 tk cukor
- 1 tk só
- 3 ek olaj
- kb 2 dl tej
- kukoricaliszt vagy dara - a szóráshoz
- Kevés langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, összekeverjük de nem futtatjuk.
- A lisztet összeszitáljuk a sóval, közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet, az olajat és a többi tejet, majd lágyabb tésztát dagasztunk.
- Letakarva hagyjuk kb félóráig kelni, majd ismét átgyúrjuk és hagyjuk a duplájára kelni.
- Kukoricaliszttel meghintjük a deszkát és a tésztát kb 2 cm - es vastagságúra kinyújtjuk, majd 8 - 9 cm - es átmérőjű köröket szaggatunk belőle.
- Zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk és a tetejét is meghintjük kukoricaliszttel. Letakarva addig kelesztjük amíg a sütőt előmelegítjük 220 °C - ra.
- A zsemlék egyik oldalát 10 percig sütjük, majd megfordítjuk és a másik oldalát további 8 percig sütjük.
- Sajttal, sült szalonnával és tükörtojással töltjük.
Nagyon guszta lett, biztosan finom is! Igazi energia és kalóriabomba reggelre :)
VálaszTörlésKöszönöm, tényleg nagyon laktatós és finom.
TörlésMár régóta szemezek az angol muffin elkészítésével. Most elmentettem, mert a Te recepted tuti, hogy nagyszerű angol muffin-t eredményez. Köszi.
VálaszTörlésBízhatsz benne, tuti lesz a siker :)
Törlés