Mivel hamarosan jön az utánpótlás ricottából, felhasználtam az utolsó két dobozt ehhez a süteményhez. A recept már rég meg volt írva, a fotók ma készültek hozzá, a sütit pedig tegnap este sütöttem. Baracklekvárt eperre cseréltem, hiszen készült már friss eperlekvár is, de természetesen bármilyen gyümölcslekvárral elkészíthető. Könnyed, bohókás és finom :)
»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 30 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 20 dkg hideg vaj, 12 , 5 dkg mascarpone, csipet só
Töltelék :
- 75 dkg ricotta vagy krémes túró, 15 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 12 , 5 dkg mascarpone, 3 tojás, 25 dkg lekvár - nálam eper
- Tésztához összevegyítjük a lisztet a cukorral és a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat, majd a krémsajtot hozzáadva összegyúrjuk. A tésztát 2 / 3 - ad - 1 / 3 - ad részre osztjuk.
- A nagyobbik tésztarészt lisztes felületen kinyújtjuk és egy kb 20 x 30 - as, sütőpapírral borított tepsibe simítjuk, majd villával megszurkáljuk.
- A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből egy csipet sóval habot verünk, a ricottát pedig kikeverjük a többi hozzávalóval, majd óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal. A masszát egyenletesen rásimítjuk a tésztára.
- A megmaradt tésztából hurkákat sodrunk és ferdén ráhelyezzük a krémes massza tetejére. Előmelegített, 180 °C - os sütőben kb 40 - 45 percig sütjük.
- A lekvárt habzsákba kanalazzuk, kitöltjük a tésztaközöket, majd a süteményt visszatesszük a sütőbe és 5 percig még sütjük.
Nagyon jól nézki ma kipróbálom
VálaszTörlés