»HOZZÁVALÓK«
Palacsinta :
- 2 tojás, 2 , 5 dl tej, 1 tk só, 1 ek olaj, 3 dkg olvasztott vaj, kb 15 dkg liszt
Töltelék :
- 30 dkg ricotta
- kb 25 dkg mélyhűtött leveles spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só, bors, szerecsendió
Paradicsomszósz :
- 1 fej vöröshagyma
- 1 hámozott paradicsom konzerv
- 1 ek paradicsompüré
- 2 tk balzsamecet
- só, bors, cukor - ízlés szerint
- 1 - 1 ág friss oregáno, kakukkfű
- A palacsintához keverjük csomómentesre a hozzávalókat, ha sűrű vagy híg lenne, adagoljunk még hozzá tejet, vagy kevés lisztet. Hűtőbe tesszük amíg elkészítjük a tölteléket és a szószt.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, rádobjuk a spenótkockákat, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és addig pároljuk, amíg elpárolog a leve. .Miután kihűlt összekeverjük a ricottával és ízlés szerint fűszerezzük.
- A szószhoz, a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot - amit előzőleg aprítógépben összedaraboltunk - és a pürét. Sózzuk, borsozzuk, majd sűrűre összefőzzük. Ízesítjük balzsamecettel és cukorral, végül beleszórjuk a fűszer növényeket.
- A palacsintákat kisütjük, ( kb 10 db ) megtöltjük a spenótos - ricottával és egy sütőtálba helyezzük. 200 °C - os sütőben kb 15 perc alatt átsütjük.
- Paradicsomszósszal meglocsolva fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése