- 1 csicseriborsó konzerv ( 400 g )
- 1 kisebb szál répa ( kb 8 - 10 dkg )
- 1 cékla ( kb 20 dkg )
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kk kakukkfű
- só, bors
- 4 - 5 főtt tojás
- liszt, tojás, zsemlemorzsa - a panírozáshoz
- A csicseriborsót lecsepegtetjük, majd botmixerrel pürésítjük. A répát, céklát meghámozzuk és lereszeljük.
- A hagymát apróra felaprítjuk, majd kevés olajon megpároljuk a répával és a céklával együtt. Ezután hozzákeverjük a csicseriborsóhoz, ízesítjük és a masszával körbecsomagoljuk a tojásokat. Meghempergetjük lisztben, tojásban és zsemlemorzsában , majd forró olajban kisütjük.
Ötlet : Kiskegyed konyhája
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése