,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. március 13., vasárnap

~ CÉKLÁS - CSICSERIBORSÓS SKÓT TOJÁS ~



»HOZZÁVALÓK«
- 1 csicseriborsó konzerv ( 400 g )
- 1 kisebb szál répa ( kb 8 - 10 dkg )
- 1 cékla ( kb 20 dkg )
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kk kakukkfű
- só, bors
- 4 - 5 főtt tojás
- liszt, tojás, zsemlemorzsa - a panírozáshoz

  1. A csicseriborsót lecsepegtetjük, majd botmixerrel pürésítjük. A répát, céklát meghámozzuk és lereszeljük.
  2. A hagymát apróra felaprítjuk, majd kevés olajon megpároljuk a répával és a céklával együtt. Ezután hozzákeverjük a csicseriborsóhoz, ízesítjük és a masszával körbecsomagoljuk a tojásokat. Meghempergetjük lisztben, tojásban és zsemlemorzsában , majd  forró olajban kisütjük. 

Ötlet : Kiskegyed konyhája

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése