,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. december 3., szombat

~ FORRALT BORZSELÉS LINZERSZÍV ~



»HOZZÁVALÓK«
Tészta:
- 25 dkg liszt, 5 dkg porcukor, 15 dkg vaj, csipet só, 1 tojássárgája, 1 tk őrölt szerecsendió , kb 1 - 2 ek hidegvíz
Forralt borzselé :
- 1 , 5 dl forralt bor,  1 dl narancslé, 2 ek cukor, 10 g Dzsemfix ( Dr Oetker 3 : 1 ) 

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összeállítjuk, majd fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük legalább 60 percre.
  2. A forralt borzseléhez egy lábasba öntjük a bort, a narancslét hozzászórjuk a cukrot, a zselésítőt és állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd kb 1 percig zubogva forrni hagyjuk. Hagyjuk kihűlni.
  3. A tésztát enyhén lisztezett felületen 5 mm vastagságra kinyújtjuk, majd egy nagyobb szív alakú kiszúróval kiszaggattunk 1 - 1 sima és 1 - 1 lyukas tésztát.  A szíveket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk és 200°C - on kb 6 - 8 perc alatt megsütjük. 
  4. A forralt borzselét kis lángon kenhető állagúra melegítjük, majd összeragasztjuk vele a linzereket. Porcukorral. megszórva kínáljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése