Sütés nélkül, nagyon gyorsan elkészül és a kókuszvirág cukorból főzött szirup még finomabbá teszi. Nemcsak kerek hanem szögletes formában, apróbb darabokra vágva is kiváló csokoládés csemege.
»HOZZÁVALÓK«
Kekszes alap :
- 10 dkg kókuszreszelék + a szóráshoz
- 15 dkg zabkeksz
- 2 ek kókuszvirág cukor
- 2 ek víz
- 6 dkg olvasztott vaj
továbbá :
- 10 dkg étcsokoláé
- 10 dkg fehércsokoládé
- 3 dkg vaj
- A kókuszreszeléket és a zabkekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk. A cukrot a vízzel szirupos állagúra főzzük, majd hozzákeverjük a kekszes morzsához az olvasztott vajjal együtt. A keveréket egy 18 cm - es tortaforma, vagy egy kisebb tepsi aljába nyomkodjuk és hűtőbe tesszük.
- A kétféle csokoládét és a vajat vízgőz felett összeolvasztjuk és rásimítjuk a kekszes alapra.
- Tetejét kókuszreszelékkel és gyümölccsel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése