,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2018. április 19., csütörtök

~ KÓKUSZTORTA ~



»HOZZÁVALÓK«
Piskóta :
- 6 tojás
- 7 , 5 dkg  Ataisz zabpehelyliszt
- 3 dkg Ataisz kakaópor 
- 2 ek étolaj
- 1 kk szódabikarbóna
Krém : 
- 7 dl tej
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 10 dkg kókuszreszelék + a bevonáshoz
- 10 dkg vaj
- 3 - 4 ek Ataisz eritritol

  • A sütőt 200 °C - ra előmelegítjük. A piskótához a tojást habosra keverjük az édesítővel, majd kisebb adagokban óvatosan hozzáforgatjuk a szódabikarbónás, kakaós lisztet és az étolajat. A masszát 3 db 18 vagy 20 cm - es sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és kb 15 perc alatt tűpróbáig sütjük. ( megsüthetjük egy formában is, de akkor számoljunk több sütési idővel és azzal, hogy a piskóta kissé felpúposodik, egyszerűbb megoldás :  ha külön - külön készítjük el a masszát, így nem kell a vágással sem bajlódni )
  • A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport, majd azonnal hozzákeverjük a kókuszreszeléket és az édesítőt. Miután a krém kihűlt kihabosítjuk a vajjal. 
  • A krémet 3 részre osztjuk, a 2 / 3 - ad krémet a piskóták közé kenjük, a maradékkal pedig bevonjuk a torta tetejét és az oldalát. Kókuszreszelékkel, kókuszchips - el és idénygyümölccsel dekoráljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése