,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2018. október 11., csütörtök

~ SÜTŐTÖKPÜRÉS CSIGA ~



»HOZZÁVALÓK« 
Tészta :
- 40 dkg liszt
- 25 g friss élesztő
- 1 kk só
- 3 ek porcukor + 1 tk cukor
- 1 tojás
- 3 dkg olvasztott vaj
- kb 2 dl langyos tej
Töltelék : 
- 40 dkg sütőtökpüré
- porcukor - ízlés szerint
- 1 tk kínai ötfűszer keverék 
( fahéj, csillagánizs, szegfűszeg, édeskömény, szecsuáni bors ) 
olvasztott vaj - a kenéshez
- vaníliás cukor - a szóráshoz

  • Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót, a porcukrot, majd közepébe mélyedést készítünk ide öntjük a felfutott élesztőt, a tojást, a vajat és elkezdjük összedolgozni, majd lassan adagolva hozzá a tejet, ruganyos tésztává dagasztjuk. Letakarva meleg helyen, a tésztát a duplájára kelesztjük.
  • A sütőtökpürét ( a tököt előzőleg forró sütőben megsütjük, majd kikaparjuk a belsejét ) összekeverjük a hozzávalókkal.
  • A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kb 1 cm - es vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük a pürével és felcsavarjuk, azután 2 cm - es szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tetejüket lekenjük olvasztott vajjal és 30 percig pihentetjük, majd, 180 °C - ra melegített sütőben szép pirosra sütjük ( kb 30 perc ) A sütés közepe felé a csigák tetejére vaníliás cukrot szórunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése