»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg csirkemáj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- kb 15 dkg húsos szalonna
- só, bors, pirospaprika
- 2 ek kacsazsír
Sütőtök tócsni :
- kb 40 dkg sütőtök ( pucolt mennyiség )
- 1 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- liszt
- olaj - a sütéshez
- A felkockázott szalonnát a zsírjára sütjük, majd egy szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsíradékhoz hozzáadjuk a kacsazsírt, majd megfonnyasztjuk benne a felaprított hagymát. Azután hozzáadjuk a felcsíkozott májat, megszórjuk kevés pirospaprikával és jól átpirítjuk. Ha a máj megsült, összeforgatjuk félretett szalonnával és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A tököt nagylyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, a zúzott fokhagymát, ízesítjük, majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy közepesen lágy masszát kapjunk. Kb 30 percig pihentetjük, majd a masszából egy evőkanállal halmokat rakunk a forró olajba, amit szétlapítunk és mindkét odalát ropogósra sütünk.
Forrás : panita kedvencei
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése