,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2018. november 22., csütörtök

~ ANANÁSZOS - ALMÁS BURGONYASALÁTA ~
















Sültek, vagdaltak, rántott húsok mellé kiváló saláta, de magában is fogyasztható, mert nagyon finom. Próbáljátok ki !

»HOZZÁVALÓK«
- 1 darabolt ananászkonzerv
- 2 zöld alma
- 2 közepes burgonya
- 2 szál újhagyma
- kb 1 , 5 dl majonéz
- 2 dl tejföl
- 1 / 2 citrom leve
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors 

  • A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd ha kihűlt meghámozzuk  és felkockázzuk.
  • A megpucolt almát felkockázzuk ( maradhat a héja is ) és összeforgatjuk a citromlével, az ananászkonzervet alaposan lecsepegtetjük, a hagymát felkarikázzuk.
  • Egy tálban simára keverjük a tejfölt a majonézzel, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, hozzákeverjük a felaprított petrezselymet, a hagymát, az almát , az ananászt és óvatosan hozzáforgatjuk a burgonyát is. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése