,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2018. november 21., szerda

~ TOBOZSÜTI ~



Rém egyszerű, ötletes és nagyon mutatós süti. A kekszhez keverhetünk akár diót vagy mandulát is, amitől még finomabb ízű lesz a kekszmassza. 

»HOZZÁVALÓK«
- 25 dkg darált keksz
- 10 dkg olvasztott vaj
- kb 8 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 ek kakaópor
- 2 - 3 ek baracklekvár
- tej
- rum - ízlés szerint ( elhagyható )
- csokoládés gabonapehely

  • Egy tálban összevegyítjük a kekszet, a kakaót és a cukrot, majd hozzáöntjük a vajat, a rumot, hozzáadjuk a lekvárt és összegyúrjuk annyi tejjel, hogy könnyen formázható masszát kapjunk. 
  • A masszából kb 50 g - os  gombócokat formázunk, tetejüket kúpszerűre alakítjuk és betűzdeljük a gabonapelyheket úgy, hogy toboz formákat kapjunk belőle. Pár órán át hűtőben dermesztjük, majd porcukorral megszórva kínáljuk. 

4 megjegyzés:

  1. Nagyon mutatós! Kicsit elgondolkoztam ahogy olvastam az elkészítési leírást:-))

    VálaszTörlés
  2. Olyan mint egy kókuszgolyó, csak más a borítás :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki, már régóta szemezgetek vele!

    VálaszTörlés