,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2018. november 23., péntek

~ HÓLABDATORTA ~



 Ha nem akarsz bíbelődni az apró hólabdákkal, készíts egy nagyot tortaformában. A krémen egy kicsit változtattam, lisztkrém helyett pudingot főztem és kevés kókuszreszelék is került bele. Egyszerű és finom ! 

»HOZZÁVALÓK«
Piskóta :
- 4 tojás
- 4 ek cukor
- 2 ek liszt
- 2 ek kakaópor
Krém :
- 3 dl tej
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 3 - 4 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 5 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg Ráma vajas íz
Tetejére :
- 10 dkg tortabevonó ( lehet ét vagy tej )
- 1 ek étolaj
továbbá :
- kókuszreszelék

  • A sütőt 180°C - ra előmelegítjük. Egy 18 - 20 cm - es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk. A tojást a cukorral fehéredésig habosítjuk, majd hozzászitáljuk a kakaós lisztet és egy spatulával óvatosan összeforgatjuk. A masszát a formába simítjuk és kb 20 - 25 perc alatt tűpróbáig sütjük. 
  • A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport, még forrón hozzákeverjük a cukrokat és a kókuszt, majd ha krém kihűlt kihabosítjuk a lágy vajjal. 
  • A kihűlt piskótát kettévágjuk, a krémből félreteszünk keveset, majd a többivel betöltjük a piskótát. A torta oldalát bekenjük a félretett krémmel és beszórjuk kókuszreszelékkel.
  • A tetejére gőz felett összeolvasztjuk a csokoládét az olajjal és rásimítjuk a torta tetejére. 



3 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik, lányom szülinapjára lehet hogy elkészítem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Éva ! Örülök, hogy tetszik és sok sikert hozzá.

      Törlés
  2. Születésnapra sütöttem, nagyon jó recept, nagyon finom, és nagy sikere volt. Most megint születésnapra fogom megsütni.

    VálaszTörlés