,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2018. december 1., szombat

~ ÁFONYÁS NARANCSOS FATÖRZS ~




»HOZZÁVALÓK«
Piskóta :
- 4 tojás
- 4 ek cukor
- 4 ek liszt
- 1 narancs reszelt héja
Krém :
- 25 dkg mascarpone
- 3 - 4 ek porcukor
- 1 / 2 narancs leve
- 1 tasak zselatinfix
- 3 dl tejszín
- 1 ek aszalt áfonya
- 1 narancs reszelt héja

  • A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy gáztepsi aljába sütőpapírt fektetünk.
  • A tojást fehéredésig habosítjuk a cukorral, majd óvatosan hozzáforgatjuk a lisztet és a narancshéjat. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 15 perc alatt - tűpróbáig sütjük. Ha a piskóta megsült, egy nedves konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és a konyharuhával együtt feltekerjük. 
  • Az áfonyát apróra vágjuk, a tejszínt habbá verjük. A krémsajthoz hozzáadjuk a porcukrot, a narancs levét és a héját, majd az egészet simára keverjük. Azután hozzáforgatjuk a felvert tejszínhabot és a zselatinfixet.
  • A piskótát kitekerjük, majd megkenjük a krém felével, megszórjuk áfonyával és visszatekerjük. A krém másik felével bevonjuk a tekercset, a tekercsből ferdén levágunk egy darabot és a másik rész oldalához illesztjük. A krémbe villával hullámokat húzunk, majd aszalt áfonyával és színes cukorkával díszítjük. A süteményt 2 - 3 órán át hűtőben dermesztjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése