,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2018. december 23., vasárnap

~ MÁKOS NARANCSOS TÚRÓSZELET ~
























Minden Kedves Olvasómnak és Követőmnek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok ! 



»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 3 tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg őrölt mák
- 5 dkg Mester család süteményliszt
- 2 ek étolaj
- 1 narancs reszelt héja
Töltelék :
- 50 dkg túró
- 3 - 4 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 narancs reszelt héja
- 2 tk étk. zselatin
- 30 ml víz
- 2 dl tejszín
Tetejére :
- 3 dl narancslé ( kb 3 db narancs kifacsart leve )
- 1 ek porcukor
- 20 g étk. zselatin

  • A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy 20 * 30 cm - es tepsi aljába sütőpapírt fektetünk. 
  • A tojást fehéredésig habosítjuk a cukorral, majd hozzáforgatjuk a mákkal vegyített lisztet, a narancshéjat és az olajat. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 18 - 20 perc alatt megsütjük.
  • A tejszínt habbá verjük. A túrót egy villával krémesre törjük, ízesítjük, hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint, majd óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal. A krémet a kihűlt piskótára simítjuk, köréje vax papírt vagy egy állítható tortakeretet helyezünk és hűtőbe tesszük dermedni.
  • A narancslében elkeverjük a porcukrot, a zselatint és forráspontig melegítjük, majd ha langyosra hűlt ráöntjük a túrókrémre. 3 - 4 óra dermedés után szeleteljük. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése