,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2018. december 21., péntek

~ GLUTÉNMENTES MÁKOS LINZER ~


A gluténérzékenyek nem kell ám lemondaniuk a sok - sok finom süteményről, hiszen ma már számtalan GM lisztkeverék kapható. Ezek a linzerek hihetetlenül omlósak, már a betöltés után azonnal fogyaszthatóak, nem kell várni hogy puhuljanak. 

»HOZZÁVALÓK«
- 25 dkg Sähr Mix C lisztkeverék
- 3 dkg egész mák
- 20 dkg hideg vaj
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tojás
- 1 - 2 ek hideg víz - szükség esetén
töltelék : - meggylekvár , őrölt fahéj

  • A tésztához a száraz hozzávalókat egy tálba mérjük, hozzáreszeltjük a citrom héját, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojást és az egészet gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát átlátszó fóliába csomagoljuk és 1 - 2 órára hűtőben pihentetjük.
  • Azután a tésztát lisztezett felületen kb fél cm - es vastagságúra kinyújtjuk és linzerkiszúróval kiszaggatjuk. A linzereket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és előmelegített, 180 °C - on kb 12 - 15 perc alatt megsütjük. 
  • A lekvárt kissé felmelegítjük összekeverjük az ízlés szerinti fahéjjal, majd összeragasztunk 1 - 1 linzerpárt. Porcukorral megszórva kínáljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése