,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. január 30., szerda

~ DIÓS MÁLNAHABOS CANNOLI ~
















»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 20 dkg liszt
- 5 dkg dió
- 3 dkg porcukor
- 1 tk kakaópor
- 1 tk őrölt fahéj
- csipet só
- 5 dkg vaj
- 1 tojássárgája
- 30 ml fehérborecet
- kb 50 ml Marsala vagy édes vörösbor
- tojásfehérje - a ragasztáshoz
Málnahab :
- 25 dkg fagyos málna
- 3 - 4 ek cukor
- 1 tk citromlé
- 3 dl tejszín


  • A tésztához a diót egy száraz serpenyőben megpirítjuk, majd ha kihűlt ledaráljuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót, a porcukrot, a diót, a kakaót és a fahéjat, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját, a fehérborecetet és annyi bort öntünk hozzá. hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Azután folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük. 
  • A tésztát enyhén lisztezett felületen kb 2 - 3 mm vastagságúra kinyújtjuk és 9 - 10 cm - es átmérőjű köröket szaggatunk belőle. A kiszúrt köröket oválisra nyújtjuk, a tészta közepére ráhelyezzük rolóformát, a tészta egyik szélét ráhatjuk a formára, lekenjük tojásfehérjével, majd ráhajtjuk a másik tésztaszélt enyhén összenyomva. A tésztahengereket forró, bő olajban kisütjük és papírtörlőre szedjük, majd ha langyosra hűlt óvatosan lehúzzuk a formáról. 
  • A málnát egy lábasban a cukorral és a citromlével addig főzzük amíg a szemek össze nem esnek, majd egy szitán átpasszírozzuk. Azután visszatesszük a tűzre és lekvár állagúra főzzük, majd óvatosan összeforgatjuk a habbá vert tejszínnel. A habot egy csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk és betöltjük a rolókat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése