- 50 dkg liszt
- 3 dkg friss élesztő
- 8 dkg porcukor
- 1 kk só
- 10 dkg olvasztott vaj
- 2 tojás sárgája
- 1 narancs reszelt héja
- 1 - 1 kávéskanál őrölt fahéj, gyömbér, szerecsendió
- 5 dkg mazsola
- 2 felezett konzerv őszibarack vagy 10 dkg aszalt sárgabarack apróra vágva
- kb 3 dl langyos tej
továbbá : - 1 tojás, szeletelt mandula
- A tésztához 1 dl langyos tej és 1 tk cukor keverékében felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, a porcukrot, a fűszereket, a tojássárgáját, a narancshéját, a mazsolát és a barackot, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt, a vajat és elkezdjük dagasztani, kisebb adagokban hozzáöntve a tejet.
- A tésztát a duplájára kelesztjük, majd 3 gombócot formázunk belőle, mindegyiket kb 45 cm - es hosszúságúra sodorjuk és összefonjuk. A fonat két végét a kalács alá hajtjuk és lekenjük enyhén felvert tojással, megszórjuk a tetejét mandulával és még kb 20 percig kelesztjük.
- 180 °C - ra melegített sütőben szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése