,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. április 13., szombat

~ CSOKIKRÉMES RÉPATORTASZELET ~



















»HOZZÁVALÓK«
Piskóta :
- 2 x 2 tojás
- 2 x 10 dkg cukor
- 2 x 10 dkg liszt
Répás tészta :
- 3 tojás
- 12 dkg barnacukor
- 50 ml étolaj
- 15 dkg finomra reszelt sárgarépa
- 10 dkg darált dió
- 12 dkg liszt
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 tk szódabikarbóna
Krém :
- 6 dl tej
- 2 tasak csokoládés pudingpor
- 10 dkg étcsokoládé
- 4 ek cukor
- 25 dkg mascarpone
tetejére :
- 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 ek kakaópor, forró víz

  • A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, a piskótához, habosra keverjük a tojást a cukorral, majd hozzáforgatjuk az átszitált lisztet és egy sütőpapírral bélelt 20 * 30 cm - es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Kb 15 perc alatt megsütjük. Így sütünk két lapot.
  • A répás tésztához, a tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, a répát, a diót, a fűszerkeveréket és a szódabikarbónával vegyített lisztet. A masszát 20 * 30 - cm - es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és kb 180 °C - on kb 15 - 20 perc alatt megsütjük.
  • A krémhez, megfőzzük a tejben a pudingport és még melegen hozzákeverjük a cukrot és a csokoládét. Ha a puding kihűlt kihabosítjuk a krémsajttal. A krém felét az egyik piskótalapra kenjük, ráhelyezzük a répás tésztát, erre rásimítjuk a megmaradt krémet és befedjük a másik piskótalappal. A tetejére összemelegítjük  a vajat, a porcukrot és a kakaóport, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy kenhető állagot kapjunk, majd rásimítjuk a sütemény tetejére és másnap szeleteljük. 


3 megjegyzés:

  1. Kedves Judit!
    Nagyon finomnak tűnik a recepted. Megírnád, hogy sima, vagy réteslisztet használtál hozzá?
    Köszönettel:
    Katalin

    VálaszTörlés