»HOZZÁVALÓK«
- 35 dkg liszt
- 2 dkg friss élesztő
- 1 kk cukor
- 1 tk só
- 1 tojás
- 50 ml olívaolaj
- 1 dl langyos tej
- pár ek natúr joghurt
töltelék :
- 20 dkg darált sonka
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 - 3 db főtt tojás
- 1 ek reszelt torma
- só , bors
továbbá :
- 1 tojás - a kenéshez
- szezámmag - a szóráshoz
- A tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk elvegyítjük benne a sót, hozzáöntjük a felfutott élesztőt, az olajat, a tojást és annyi joghurtot aduk hozzá, hogy ruganyos, lágy tésztát kapjunk. Alaposan kidagasztjuk és meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
- A töltelékhez a főtt tojást felaprítjuk és összekeverjük a többi hozzávalóval, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
- Ha a tészta megkelt, deszkára borítjuk és kb 35 cm - es átmérőjű körré nyújtjuk, majd egy pizzavágóval 16 cikkre vágjuk. A gáztepsibe sütőpapírt fektetünk és a tésztaháromszögeket körben ráhelyezzük úgy, hogy a talpuk összeérjen ( lsd. a képen ) majd köralakban rárakjuk a tojásos sonkát. Az elvékonyodó tésztacikkek végét a töltelékre hajtogatjuk úgy, hogy a végét a tészta alá bujtatjuk.
- 30 percig kelesztjük, azután lekenjük a koszorú tetejét enyhén felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített 190 °C - os sütőben,
- szép pirosra sütjük. ( kb 25 perc )
Ötlet : Meglepetés konyha
Jól néz ki :)
VálaszTörlés