,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. április 16., kedd

~ OLASZ HÚSVÉTI TORTA ~




»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 40 dkg liszt
- 150 ml olívaolaj
- 130 ml víz
- 1 / 2 ek só
Töltelék :
- 40 dkg ricotta vagy túró
- 45 dkg spenót ( fagyos )
- 4 ek parmezán
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 4 db tojás
továbbá : 
- 1 tojás - a kenéshez

  • A tésztához a robotgép üstjébe mérjük a lisztet, hozzákeverjük a sót, majd hozzáöntjük az olívaolajat és a vizet. Azután a keverőszárral az egészet egynemű tésztává dolgozzuk. A tésztát folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
  • A spenótot forró vízbe dobjuk, megvárjuk amíg kienged, azután leszűrjük és alaposan kinyomkodjuk a levétől. Egy lábasban 1 evőkanál olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a spenótot és addig főzzük amíg a leve elpárolog. Ha a spenót kihűlt összekeverjük a ricottával, a parmezánnal és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 
  • Egy 22 cm - es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral,  a tészát 2 / 3 - 1 / 3 - ad részre osztjuk. A nagyobbik tésztarészt lisztezett felületen akkorára nyújtjuk, hogy kitudjuk vele bélelni a tortaformát ( az oldalát is ) A tölteléket a tésztára simítjuk, majd 4 kis fészket készítünk bele, ahová a tojásokat ütjük. A másik tésztarésszel betakarjuk a tölteléket és körbe ráhajtjuk az alsó tésztarész kilógó részét. Alaposan összenyomkodjuk, majd megkenjük enyhén felvert tojással. A tetejét villával megszurkáljuk és 200 °C - on 25 percig sütjük, majd 180 °C - ra visszavéve a hőfokot további 15 - 20 percig sütjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése