Alap :
- 18 dkg zabkeksz
- 8 dkg olvasztott vaj
Krém :
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg tejföl
- 50 ml whiskys tejszínkrémlikőr ( Baileys )
- 5 dkg reszelt étcsokoládé + a díszítéshez
- 10 dkg porcukor
- 2 dl tejszín
- 2 tk étk. zselatin
- 30 ml víz
- 1 / 2 ek kakaópor
- Az alaphoz a kekszet egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és egy 18 - 20 cm - es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.
- A krémhez simára keverjük a krémsajtot a tejföllel, a porcukorral, a likőrrel és a csokoládéval, majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint. A tejszínt lágy habbá verjük és összeforgatjuk a krémmel. A krémből keveset félreteszünk, majd hozzákeverjük a kakaóport és egy sima csővel ellátott habzsákba kanalazzuk, a többit a kekszes alapra simítjuk. A kakaós krémmel habrózsákat nyomunk a torta tetejére és megszórjuk reszelt csokoládéval .
- Hűtőben 3 - 4 órán vagy egy éjszakán át dermesztjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése