,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. április 10., szerda

~ SÓS SAJTTORTA ~






»HOZZÁVALÓK«
Alap :
- 15 dkg Korpovit keksz
- 8 dkg olvasztott vaj
Krém :
- 25 dkg mascarpone
- 20 dkg zöldfűszeres krémsajt
- 2 dl habtejszín
- 10 dkg reszelt sajt 
- 1 ek friss aprított bazsalikom
-  1 / 2 pritamin paprika
- kb 15 dkg fekete olívabogyó
- só, bors - ízlés szerint
- 10 g zselatinpor
díszítés : - retek, bazsalikom

  • Az alaphoz a kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk és összekeverjük az olvasztott vajjal, majd egy 18 - 20 cm - es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.
  • A krémhez a sajtokat összekeverjük, majd hozzákeverjük az apró kockákra vágott paprikát, a felkarikázott olajbogyót, a bazsalikomot, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. 
  •  A zselatint a tejszínben elkeverjük hagyjuk megduzzadni, majd langyosra melegítjük és a sajtos keverékhez keverjük. A krémet a kekszes alapra simítjuk és hűtőben egy éjszakán át dermesztjük. 


1 megjegyzés:

  1. Szerdán megsütöm a sógorom szülinapjára. Majd beszámolok róla, milyen lett.Üdv.Ágnes

    VálaszTörlés