Tészta :
- 40 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2 dkg friss élesztő
- 1 mk só
- 1 tojás
- kb 2 dl langyos tej
Töltelék :
- 25 dkg mascarpone
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 ek vaníliás pudingpor ( főzős )
- 1 tojás
- 3 - 4 ek porcukor - vagy ízlés szerint
- bármilyen lekvár
továbbá :
- 1 tojássárgája, 1 ek tej - a kenéshez
- A tésztához, kevés langyos tej és cukor keverékében felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, a porcukrot, a felfutott élesztőt, a vajat, a tojást és elkezdjük dagasztani, apránként adagolva hozzá a tejet. Azután a tésztát letakarva a duplájára kelesztjük.
- A töltelékhez simára keverjük a krémsajtot a tojással és a pudingporral, majd ízesítjük vaníliával és cukorral.
- Ha a tészta megkelt, kb 1 cm vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a vaníliás krémmel és a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, majd kétujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk. A csigákat kivajazott tepsibe rakjuk, lekenjük ( oldalát, tetejét is ) a tojássárga és a tej keverékével és 20 percig pihentetjük, majd 180 °C - ra melegített sütőben szép aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve mindegyik csiga közepére 1 - 1 tk lekvárt teszünk.
- Porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése